sfdsdfg

‘Iconen voor Geometer, een eerbetoon aan de natuur‘

Prijs: €39.95

ISBN 978 9073007 529
Full colour, gebonden 2022, iets groter dan A4 formaat Copyright Pieter D. Torensma / Aurora Productions, Zuid Scharwoude www.aurora-productions.com Tekst: Pieter Dirk Torensma / Evert Duintjer Tebbens (2021) Fotografie: Marten Aukes Vormgeving: Gaddiëlle Bakker Productie: New Energy Vianen Oplage: 500 Gedrukt: FSC C126307 paper from responsible sources

Iconen voor Geometer

Iconen voor Geometer, een eerbetoon aan de natuur. Op de contactpagina kunt u met ons bellen of een e-mail sturen. Zodra de betaling bij ons binnen is krijgt u het boek thuisbezorgd. Je kunt binnen vijf werkdagen over boek(en) beschikken.

U kunt bij bestelling van meerdere boeken deze ook persoonlijk ophalen in Húns, Friesland. Neemt u dan gerust telefonisch contact (06-38709099) met ons op.

Boek ‘Iconen voor Geometer’, Een eerbetoon aan de natuur, Pieter Dirk Torensma. Full colour, gebonden 2022, A4 formaat. Uitgever Aurora Productions. Het boek bevat een inleiding van Evert Duintjer Tebbens, waar hij de kunstenaar plaatst temidden van diverse van kunststromingen. Het boek bevat 13 schilderijen waarbij Pieter Torensma zijn persoonlijke inspiratie en kennis deelt over mathematische verhoudingen in de natuur en het belang van biodiversiteit.

Bestel info:

Prijs: €39.95 + 7.95 verzendkosten ‘Iconen voor Geometer, een eerbetoon aan de natuur‘
ISBN 978 9073007 529
Full colour, gebonden 2022, iets groter dan A4 formaat Copyright Pieter D. Torensma / Aurora Productions, Zuid Scharwoude www.aurora-productions.com Tekst: Pieter Dirk Torensma / Evert Duintjer Tebbens (2021) Fotografie: Marten Aukes Vormgeving: Gaddiëlle Bakker Productie: New Energy Vianen Oplage: 500 Gedrukt: FSC C126307 paper from responsible sources

 


Het is de levensvreugde die mij heeft doen besluiten dit boek op te dragen aan mijn kleinkinderen, Rosa, Linde, Herre, Tristan, Florian, Luna en Travis en met hen aan alle mensenkinderen die deze levensvreugde en verwondering vast zullen herkennen.

Pieter Dirk Torensmabookfront

Echo’s van het licht

Bestellen boek ‘Echo’s van het Licht’: klik hier

Dit boek met ruim negentig van zijn schilderijen, een biografische schets en twee essays, wordt verlevendigd met citaten van dichters, denkers en wetenschappers die de kunstenaar hebben geïnspireerd. De twee essays zijn geschreven door antropoloog en cultuurfilosoof Ton Lemaire en literair filosoof en schrijver Pieter M.G. van Exter.

Pieter Dirk Torensma (Leeuwarden. 1944) is een unieke verschijning in de hedendaagse kunstwereld. Onverstoorbaar bouwt hij aan een oeuvre waarin verwondering en verlangen de leidraad zijn.

Zijn diepe verbondenheid met de natuur komt in elk schilderij tot uiting. alsmede zijn besef van het licht als primaire oorzaak van al het zijnde. Sinds de eerste maanlanding in 1969 breekt Torensma een lans voor het leven en de bijzondere micro- en macrokosmische processen daarin, waarvan wij ons in het dagelijks leven nauwelijks bewust zijn. Tegelijkertijd verbeeldt  hij een spirituele zoektocht en een actuele ecologische visie in steeds nieuwe meditatieve beelden, die oproepen tot bezinning. 

Bij het schilderen maakt Torensma gebruik van natuurlijke pigmenten die hij aanbrengt op een onderlaag van kwartskristallen. Door de verf in dunne lagen aan te brengen dringt het opvallende licht door de kleurlagen heen, waardoor een bijzonder effect optreedt. Sinds 1992 werkt Torensma aan zijn ‘Iconen voor Geometer’, een serie schilderijen waarin de geometrische patronen in beeld worden gebracht die ten grondslag liggen aan de natuur. “Dit boek is opgedragen aan diegenen die de klassieke idealen van

schoonheid, lyriek en grandeur in de kunst hoog achten.”

Pieter Dirk Torensma


Bestel info:

Bestellen boek ‘Echo’s van het Licht’: klik hier, op de contact pagina vult u uw gegevens én het aantal boeken in. U krijgt een email met de betalingsmogelijkheden. Zodra de betaling bij ons binnen is, krijgt u het boek thuis bezorgd. U kunt binnen 5 werkdagen over uw boek(en) beschikken.

Echo’s van het Licht’- per stuk €39,95
Verpakking en verzending €6,95

Wilt u liever telefonisch bestellen: klik hier, op de contact pagina vind u het telefoonnummer. U wordt altijd terug gebeld.

(U kunt bij bestelling van meerdere boeken deze persoonlijk ophalen in Húns, Fryslân. Neemt u dan hier contact met ons op. Uw exemplaar kan dan desgewenst worden gesigneerd door de kunstenaar)

Boek ‘Echo’s van het Licht’, Pieter Dirk Torensma, een keuze uit zijn oeuvre 176 pagina’s, full colour/gebonden, 2012, 25×25 cm, met leeslint en per stuk geseald. ISBN: 9789073007284, uitgever: Aurora Productions. Het boek, met ruim 90 schilderijen is verlevendigd met citaten van dichters en wetenschappers die de kunstenaar hebben geïnspireerd.

 

nextpage