untitled-1


De Friese kunstenaar Pieter D. Torensma werkt al zo’n 20 jaar aan zijn ‘Magnum Opus’: een serie schilderijen getiteld de Iconen voor Geometer. Deze serie is een eerbewijs aan de geometrische wetmatigheden in de natuur. Pieter is gegrepen door de diversiteit aan patronen en maatverhoudingen: de gulden snede. Deze tekenen zich niet alleen af in het klein – in radiolaria, (sneeuw)kristallen en plantenvormen – maar ook in het groot zoals de banen die de planeten trekken om de zon. Daarbij komt ook de geometrie van het bijenvolk aan de orde. Dit wordt wel benoemd als de ‘Heilige Geometrie’. 

Aan de hand van deze serie schilderijen neemt de kunstenaar u verhalend mee op avontuur. Er ontvouwt zich een boeiende ontdekkingstocht waarbij hij deze getalsmatige patronen en maatverhoudingen toont. De lezing wordt omlijst door een ‘beeldrijm’ met een algemeen overzicht van zijn oeuvre waarin zijn levensgevoel, inspiratie en thematiek wordt belicht. Op de lezing zullen boeken met een overzicht van zijn schilderijen en kaarten van zijn werk verkrijgbaar zijn. Er wordt ook een aantal Giclée’s van zijn werk tentoongesteld.


Lezing ‘Eeuwige Natuur’

 

7 maart 2017 – 19:30 uur

Stichting Innerlijk Besef
www.innerlijk-besef.nl

Locatie:
Zalencentrum Hingstman
Hoofdstraat 18
9491AE Zeijen
http://www.innerlijk-besef.nl/Lezing ‘Eeuwige Natuur’


1 november 2016 – 19:30 uur

BD Imkers Kring Fryslân organiseert deze lezing ‘over getallen en verhoudingen in de natuur’ van Pieter Dirk Torensma, die naast kunstenaar ook imker is en al 42 jaar bijen heeft.

Locatie:


Wijkcentrum Froskenburch (Frosk)
Salomonszegel 99
8935 SC Leeuwarden
www.bdimkers.nl

Lezing ‘Eeuwige Natuur’

 

30 oktober 2016 & 20 november 2016 – 16:00 uur

Locatie:
Aurora Art Galerie Sportlaan 54b
1722 XK Zuid-Scharwoude
aurora-art.com
Informatie en opgave kan door op de volgende link te klikken:
http://aurora-art.com/contact/