bookfront

Echo’s van het licht

Bestellen boek ‘Echo’s van het Licht’: klik hier

Dit boek met ruim negentig van zijn schilderijen, een biografische schets en twee essays, wordt verlevendigd met citaten van dichters, denkers en wetenschappers die de kunstenaar hebben geïnspireerd. De twee essays zijn geschreven door antropoloog en cultuurfilosoof Ton Lemaire en literair filosoof en schrijver Pieter M.G. van Exter.

Pieter Dirk Torensma (Leeuwarden. 1944) is een unieke verschijning in de hedendaagse kunstwereld. Onverstoorbaar bouwt hij aan een oeuvre waarin verwondering en verlangen de leidraad zijn.

Zijn diepe verbondenheid met de natuur komt in elk schilderij tot uiting. alsmede zijn besef van het licht als primaire oorzaak van al het zijnde. Sinds de eerste maanlanding in 1969 breekt Torensma een lans voor het leven en de bijzondere micro- en macrokosmische processen daarin, waarvan wij ons in het dagelijks leven nauwelijks bewust zijn. Tegelijkertijd verbeeldt  hij een spirituele zoektocht en een actuele ecologische visie in steeds nieuwe meditatieve beelden, die oproepen tot bezinning. 

Bij het schilderen maakt Torensma gebruik van natuurlijke pigmenten die hij aanbrengt op een onderlaag van kwartskristallen. Door de verf in dunne lagen aan te brengen dringt het opvallende licht door de kleurlagen heen, waardoor een bijzonder effect optreedt. Sinds 1992 werkt Torensma aan zijn ‘Iconen voor Geometer’, een serie schilderijen waarin de geometrische patronen in beeld worden gebracht die ten grondslag liggen aan de natuur. “Dit boek is opgedragen aan diegenen die de klassieke idealen van

schoonheid, lyriek en grandeur in de kunst hoog achten.”

 

Pieter Dirk Torensma


Bestel info:

Bestellen boek ‘Echo’s van het Licht’: klik hier, op de contact pagina vult u uw gegevens én het aantal boeken in. U krijgt een email met de betalingsmogelijkheden. Zodra de betaling bij ons binnen is, krijgt u het boek thuis bezorgd. U kunt binnen 5 werkdagen over uw boek(en) beschikken.

Echo’s van het Licht’- per stuk €39,95
Verpakking en verzending €6,95

Wilt u liever telefonisch bestellen: klik hier, op de contact pagina vind u het telefoonnummer. U wordt altijd terug gebeld.

(U kunt bij bestelling van meerdere boeken deze persoonlijk ophalen in Húns, Fryslân. Neemt u dan hier contact met ons op. Uw exemplaar kan dan desgewenst worden gesigneerd door de kunstenaar)

Boek ‘Echo’s van het Licht’, Pieter Dirk Torensma, een keuze uit zijn oeuvre 176 pagina’s, full colour/gebonden, 2012, 25×25 cm, met leeslint en per stuk geseald. ISBN: 9789073007284, uitgever: Aurora Productions. Het boek, met ruim 90 schilderijen is verlevendigd met citaten van dichters en wetenschappers die de kunstenaar hebben geïnspireerd.

 

nextpage